Matematik Topluluğu (DüMaT)

BİZ KİMİZ?

Matematik bölümümüzün bünyesinde 2010 yılında 1. yarı Döneminde kurulan Matematik Topluluğumuzu, tamamen gönüllü olarak görev alan arkadaşlarımız ve bizlere rehberlik eden Akademik personellerimizle birlikte yürütmekteyiz.

AMACIMIZ;

Bölümümüzün müfredat içerisindeki konuları ayrıntılı bir hale getirmek, müfredata sığmayan ancak önemli-temel konuları araştırmak, bölümümüzden mezun olan kişilerle bir araya gelerek, ilerideki yaşamlar açısından farklı bakışlar oluşturmak, dünya çapındaki matematiksel gelişmeleri takip etmek için bir ara yüz oluşturmak, bunun yanı sıra dayanışma ve beraber üretim kültürünü geliştirmek ve öğrencilerin motivasyonunu arttırmak temel aldığımız amaçlarımızdır.

Topluluğumuzdaki öğrencilerce belirli periyotlarla gerçekleştirilen “Öğrenci Seminerleri”, düzenli olarak gerçekleştirilen “Akademisyen Seminerleri”  yukarıda belirttiğimiz amacımız doğrultusundaki temel etkinliklerimizdir.

Yanı sıra topluluğumuz matematiğin toplumsal bazda öğrencilere aktarılmasında ve üniversitelerde matematik kültürü oluşmasında kendi sorumluluğunun farkındadır ve gerekli çalışmaları sürdürmektedir.